11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 2
Ghána 3
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 1
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28. ÉLŐ
Portugália 2
Uruguay 0

Őrizetbe vettek egy korrupt hivatalnokot Pécsen

2009.09.17. 17:43
A férfi egy többmilliós szabálysértést intézett volna el a bírság harmadáért, de a tulajdonos feljelentette. Egy társa közvetített, akár nyolc évet is kaphatnak.

Egy építési szabálysértés eltussolását ígérte pénz fejében a Dél-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal munkatársa és egy magánszemély, ellenük a napokban eljárást indított a rendőrség - közölte Wingert Róbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetője.

A hivatali dolgozót és az ügyben közvetítőként részt vett társát a rendőrség hivatali vesztegetés megalapozott gyanújával őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A két férfi azt állította egy pécsi ingatlan tulajdonosának, hogy a szükséges engedélyek nélkül kezdett bontási munkálatokba. Felajánlották, hogy 1,4 millió forintért elintézik, hogy a szabálysértésért ne kelljen 4,5 millió forint bírságot fizetnie.

A tulajdonos azonban a rendőrséghez fordult, a gyanúsítottakat a pénz átvételekor elfogták, tettükért a bíróság kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja őket.

  • Hírek
  • Bankszámla