Tíz évet kapott a fajtalankodó nagypapa

2009.09.17. 11:00
Tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a mezőgyáni férfit, aki többször is fajtalankodott tizenegy éves lányunokájával.

Az ítélet szerint a korábban már több mint egy tucatszor büntetett, szakképzettséggel nem rendelkező, nyugdíjas, élettársi kapcsolatban élő 59 éves vádlott 2008 februárja óta unokáját ruhákkel, édességekkel halmozta el, hogy a gyereket magához édesgesse. Sokszor rávette a kislányt, hogy - a szülők engedélyével - az éjszakát, a hétvégét nála töltse mezőgyáni házában, s többször is elment a kislányért az iskolába.

A vádlott tíz alkalommal fajtalankodott a kislánnyal. A férfi viselkedése környezetében és rokonai körében is szóbeszéd tárgya lett. A hírek a kislány édesanyjához is eljutottak, akinek végül a kislány tavaly májusban elmondta a vele történteket. Az édesanya még aznap bejelentést tett a sarkadi rendőrkapitányságon.

A vádlott - akit folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntettében mondott ki bűnösnek a táblabíróság - a tett elkövetését az egész eljárás alatt tagadta.