Autós üldözés Röszke határában

2009.09.18. 23:36 Módosítva: 2009.09.18. 23:40
Illegális határátlépők leütöttek egy férfit, és elvitték az autóját. A rendőrök üldözés után fogták el őket.

Leütöttek egy férfit, és elvitték autóját Röszkéről pénteken este; az elkövetőket Szegeden egy autósüldözést követően sikerült elfogni - közölte az MTI-vel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta: a Szegedi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele miatt indított nyomozást. A részletekről szólva kifejtette: a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletére kora este érkezett bejelentés a bűncselekményről. A rendőrség a Szegedre bevezető, valamint az autópályára rávezető utak ellenőrzését megkezdte, melynek eredményeként a járőrök Szeged határában megtalálták az eltulajdonított járművet. A járőrök igazoltatni akarták az autóban ülőket, de azok nem álltak meg, hanem menekülőre fogták. Menekülés közben az autó letört egy vasúti sorompót is. Végül Szegeden, a Kálvária sugárúton sikerült őket megállítani, melynek során egy álló autónak és egy rendőrautónak nekicsúsztak. Személyi sérülés nem történt.

A leütött férfit a mentők kórházba vitték, az elsődleges adatok szerint sérülései nyolc napon belül gyógyulnak. Az elkövetők illegális határátlépők, akik nem sokkal korábban a zöld határon keresztül érkeztek Magyarországra.

A Szegedi Rendőrkapitányság a bűncselekmény három gyanúsítottját előállította és őrizetbe vette - közölte a hadnagy.