Zárt osztályon marad a fényevő

2009.09.18. 08:34 Módosítva: 2009.09.18. 08:45
A bíróság attól tart, F. László megismétli tettét, bár ő az utolsó szó jogán azt mondta, mélységesen megbánta, hogy élettársát halálra éheztette.

A másodfokú bíróság is úgy látta, hogy a médiában fényevőként elhíresült F. Lászlónak kényszergyógykezelésre van szüksége, írja a Blikk. Kamarás Péter ügyvéd elmondta, a bíróság szerint fennáll a bűnismétlés veszélye. Az ügyvéd a Legfelsőbb Bírósághoz fordul, mert nem tartja indokoltnak, hogy a férfit az Igazságügyi Elmemegfigyelő és Gyógyító Intézetben kezeljék.

Az utolsó szó jogán F. László azt mondta, mélységesen megbánta, amit tett, biztosan nem fog többé böjtölni az életben.

A többdiplomás, volt életmód-tanácsadó esete páratlan a magyar kriminalisztika történetében. A 38 éves férfit azzal vádolják, hogy majdnem halálra éheztette kétéves kislányát és nem tett semmit azért, hogy állapotos élettársa ne haljon meg közös koplalásuk miatt.

Amikor 2007. május 18-án a rendőrség megjelent óbudai lakásában, a fiatalasszony már halott volt, a kisgyermek és maga a vádlott is életveszélyes állapotba került.

Az orvosszakértői vélemény szerint a fényevő tudathasadásos elmezavara 2004-es indiai utazása után erősödött fel, feltehetően a hindu Sai Baba ego-elhagyó és önmegtartóztató nézetei hatására.

Azt képzelte, hogy mindhárman különböző szentek reinkarnációi, gyermekük Szent Péter reinkarnációja, megvilágosodott fénygyermek, akit védeni kell mindenkitől, a nagyszülőktől és a barátoktól is, akik energiavámpírok lehetnek és elszívhatják az életerőt előle. A védekezés eszközének a tökéletességhez vezető útnak hitte a mértéktelen koplalást is.