Ámokfutó lövöldözött a mexikói metróban

2009.09.19. 12:23 Módosítva: 2009.09.19. 16:05
Kormányellenes üzenetet akart felfirkálni a mexikóvárosi metróban egy férfi, majd lövöldözni kezdett. Egy rendőr és egy utas meghalt, és legalább öten megsérültek. A rendőrség megerősíti a rendőri jelenlétet metrókon.

Ketten meghaltak és legalább öten megsérültek egy mexikóvárosi lövöldözésben pénteken az esti csúcsidőben, írja a CNN. Az eset előzménye, hogy a harmincnyolc éves Luis Felipe Hernandez Castillo azt akarta felfirkálni a falra, hogy „bűnözőkből áll a kormány”. Ahogy a rendőrök megpróbálták megállítani, a férfi fegyvert rántott, és lövöldözni kezdett. Ezt a biztonsági kamerák is rögzítették, és a felvételt szombaton hozta nyilvánosságra a mexikói kormány:

A videón látszik, ahogy az első lövésre szétrebben a tömeg a Balderas nevű megállónál. Ez egy rendőrt talált el, aki belehalt a sérülésébe. Később egy fehér pólós férfi próbálja lefogni a graffitist, de folyton elesik, és végül a férfi fejbelövi.

Hernandez Castillo ezután nem menekült el, hanem visszaszállt az álló metróra, ahonnan néha kilesett és leadott még pár lövést. Később a kiérkező rendőrök leterítették. Egy szemtanú szerint a támadás alatt azt üvöltötte, hogy ez nem az emberek, hanem a kormány ellen irányul.

TRWas2589903

Az eset után a mexikói rendőrség vezetője bejelentette, hogy ezer rendőrt vezényelnek ki a metrójáratokhoz, és az utasokat véletlenszerű ellenőrzésnek vetik alá. A fővárosi metróhálózatot naponta több millióan használják, és a Balderas nevű állomás forgalmas csomópont a rendszerben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport