Hajótörést szenvedett egy bevándorlókat szállító hajó Marokkónál

2009.09.19. 18:20
Hatvan illegális bevándorlóval a fedélzetén hajótörést szenvedett egy felfújható motoros hajó szombaton a marokkói partoknál, a Spanyolországhoz tartozó Petrezselyem-sziget közelében, legkevesebb nyolcan meghaltak - közölte a ceutai autonóm kormányzat.

A spanyol vöröskereszt szóvivője szerint az afrikai bevándorlók Spanyolországban szerettek volna eljutni. A fedélzeten utazók kora reggel mobiltelefonon kértek segítséget, és a mentők egy órás kutatás után találtak rá a felborult járműre a Petrezselyem-sziget közelében.

A szóvivő szerint az áldozatok fekete-afrikaiak, egy férfi és hét nő. Az elsődleges információk szerint az egyik nő várandósnak látszott.

Tizenegy embert sikerült eddig épségben kimenteni. Az áldozatok pontos számát egyelőre nem tudják, mert még tartanak a mentési munkálatok. A marokkói hatóságok, a spanyol csendőrség és a tengeri mentők kutatnak a hajó többi utasa után.

Az elmúlt években bevándorlók tízezrei érték el szerencsésen a spanyol partokat, a feltételezések szerint több ezren pedig tengerbe fulladtak, vagy az időjárás viszontagságai miatt vesztették életüket, miközben munkát és jobb sorsot keresni indultak Európába.