Késes rablás egy pesterzsébeti kisboltban

2009.09.21. 10:47
Egy olvasó értesítette az Indexet, hogy vasárnap késsel raboltak ki egy pesterzsébeti diszkontot. Lapunk közzéteszi a tettesről készített biztonsági felvételeket. Egyúttal felhívjuk az elmúlt időszakban kirabolt boltosok figyelmét arra, küldjék be hasonló fotóikat, videóikat, mert az Index egy erre épülő blogot tervez, ha összegyűlik elég anyag.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette az Index értesülését, hogy vasárnap késsel kiraboltak egy pesterzsébeti kisboltot. Hozzátették, senki nem sérült meg. A kár mintegy 120 ezer forint (a rongálás kárával együtt).

Lapunkat egy olvasó értesítette email-ben az esetről és csatolta a biztonsági kamera által rögzített felvételeket. Mint látszik rajtuk, a tettes kést szorított az eladónő torkához, majd az üzlet teljes bevételével távozott.

tettes 2.png

Mint írja: "ezúton kérném segítségüket, intézkedésüket, az alábbi hír mielőbbi megjelenítésében. Nagyon fontos lenne, hogy képek mielőbb láthatóak legyenek az olvasók számára, hogy minél nagyobb esélyünk legyen a tettes azonosítására."

rablas

A biztonsági felvételeken jól kivehető az elkövető arca. Aki felismeri a képen látható tettest, hívja a következő számot: 06 (80) 555-111

Idén egyre emelkedik a betörések, rablások száma. Mint arról az Index beszámolt, idén csak a bankrablások szeptemberre majdnem megháromszorozódtak a tavalyi adatokhoz képest. Végh József kriminálpszichológus szerint az egyre több rablás a válság hozadéka, szaporodnak a krízisbűnözők.