Húsz golyót kapott a rendőrautó az M1-esen

2009.09.21. 13:12 Módosítva: 2009.09.21. 13:12
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság teljes bűnügyi állománya a pénteki pénzszállítót ért fegyveres támadással foglalkozik. Jelenleg több mint negyven órányi videofelvételt vizsgálnak át.

Az autópályák, benzinkutak és sebességmérők felvételeit nézik át jelenleg a nyomozók, körülbelül negyven órányi videofelvételt - mondta R. Szabó Ágnes, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője.

A pénzszállítót péntek hajnalban, az M1-es autópályán támadták meg fegyveresek. A jelzésre kiérkező első rendőrautóra is tüzet nyitottak. A pénzszállítóra körülbelül negyven, a rendőrautóra húsz lövést adtak le. Lövés ért egy arra haladó rendőrségi buszt is, amelyben menekülteket szállítottak. A támadók zsákmány nélkül menekültek el egy fekete Audi kombival.

A pénzszállító fülkéjébe nem hatolt be golyó, a rendőrautóéba azonban több is, Valamennyi életveszélyes lett volna, mert mellkast, nyakat, vagy fejet ért volna.

Az egyik rendőr kicsúszott az autóból, a szalagkorlát mögött keresett fedezéket. A másik így tudott félre húzódni. Neki a nyakát sebesítette meg a szétrobbanó szélvédő. Ha komplikáció nem lép fel, akkor a főtörzsőrmester hétfőn elhagyhatja az Állami Egészségügyi Központot. Mindkét rendőr több napig pihen még, és ha szükség lesz rá, kap pszichológustól segítséget.

A fegyverszakértő elsődleges véleménye szerint AK 47-es fegyverből adták le a sorozatlövéseket. Az írásbeli jelentés később készül el.

Fejér megye rendőrfőkapitánya még pénteken kétmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőknek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport