Vilhelmina
10 °C
21 °C

Szökni akart Farkas Péter öccse

2009.09.21. 06:53
Szabadulni akart az előzetes letartóztatásból Farkas Péter öccse, akit nem joigerősen hét év fegyházra ítéltek egy évvel ezelőtt kábítószerrel való visszaélés miatt.

Meg akart szökni a váci börtönből Farkas Péter öccse, ám az őrök idejében észrevették, hogy mire készül, értesült a Blikk. A lap információi szerint Farkas Károly a fegyház labdavarró üzemében dolgozott, ott figyelt fel a Duna felé néző, megerősített üvegfalra. Ezen át akart kijutni társaival.

A tervezett szökéshez szerszámos ládát és más nehéz tárgyakat rejtettek el a cellájukba, de a biztonsági személyzet ezeket észrevette az ellenőrzésen. A lap úgy tudja, hogy egy külső segítő mobiltelefont is bejuttatott nekik, és kint várta volna őket a Dunánál.

Farkas Péter és öccse a Pesti Központi Kerületi Bíróságon
Farkas Péter és öccse a Pesti Központi Kerületi Bíróságon

Az eset után Farkast visszavitték a cellájába és vizsgálatot indítottak ellene. Mint szökésre hajlamos rab, azóta nem mehet dolgozni.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága semmilyen információt nem közölt az üggyel kapcsolatban, a személyes adatok védelmére hivatkozva nem erősítették meg, de nem is cáfolták a lap értesüléseit.

Szökésben

Farkas Pétert és testvérét kábítószerrel visszaélés miatt öt ítélték el nem jogerősen 2008. november 3-án. Az egykori olimpikonra öt év fegyházbüntetést szabott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság, testvérét, Farkas Károlyt hét évvel sújtották.

Az első fokú ítélethirdetés közben Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, és a határozathirdetés folytatásakor már nem jött vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, azután azonban már Farkas Péter sem jött vissza. Mindezt úgy, hogy a tárgyaló előtt rendőrök ültek, de ők az ítélet elhangzásáig nem tehettek semmit, mert a Farkas testvérek szabadlábon védekeztek.

Farkas Károly 2008. novemberi elfogása
Farkas Károly 2008. novemberi elfogása

Farkas Károlyt az elfogatóparancs kiadása utáni napon, 2008. november 4-én egy vecsési családi ház előtt fogták el, amint autójából kiszállt. A PKKB másnap kézbesítette Farkas Károlynak az előzetes letartóztatást elrendelő határozatot, majd az egyik Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

Farkas Péter ellen azután lépett életbe az európai elfogatóparancs, hogy szemtanúk a bécsi repülőtéren látták a sportolót, de azt nem tudni, onnan hová ment. A feltételezések szerint Thaiföldön bujkál.

Farkas Péter és két társa ellen 2005 októberében emeltek vádat, miután 2004. október 14-én őrizetbe vette őket a rendőrség. A harmadrendű vádlott Farkas Péter, öccse Farkas Károly és az elsőrendű vádlott N. Pál a vád szerint egy családi házban és annak pincéjében marihuánát termesztettek.