35 év után talált egymásra két örökbe adott testvér

2009.09.22. 19:43
Egy bútorszállító autóban talált egymásra két, még csecsemőkorukban örökbe adott testvér. Kezdetben csak a munkatársak ugratták a két férfit, hogy mennyire hasonlítanak egymásra, majd egyikük kutatni kezdett, és ráébredt, hogy testvérével szállít bútort nap mint nap.

Még csecsemőkorukban választották el egymástól, és adták örökbe azt a két amerikai testvért, akik egy bútorszállító cég egymás mellé beosztott munkatársaiként találtak ismét egymásra. A már hét éve bútorszállítóként dolgozó 35 éves Gary Nisbetet és újonnan mellé szegődött munkatársát, a 36 éves Randy Joubertet kezdetben csak kollégáik nyaggatták azzal, hogy mennyire hasonlítanak egymásra. Később kiderült, hogy még csecsemőkorukban vették el őket az igazi szüleiktől, ugyanis azok nem tudtak megfelelően gondoskodni gyermekeikről.

A két fiú örökbefogadó szülőkhöz került, és bár egyikük sem tudott róla, de mindig is közel voltak egymáshoz, hiszen nem csak rivális középiskolákba jártak, de Maine állam két egymással szomszédos városában éltek mielőtt a waldoborói Dow's Sleep Center bútorszállító munkatársaiként újra egymásra találtak volna. "A világ bármely részére elkeveredhetett volna, de most mégis itt ül mellettem egy Dow teherautóban", mondta Joubert egy interjúban.

Joubert nevelőszülei négy lánygyermekükkel együtt nevelték fel a fiút, aki már fiatalon tudta, hogy adoptálták, így nevelőszüleit csöppet sem lepte meg a tény, hogy felnőttként meg akarta találni a vér szerinti testvérét. A férfi idén júliusban került a fuvarozó céghez, ahol munkatársai hamar felfigyeltek a Gary Nisbettel közös külső vonásaira: világos hajára, szemüvegére és zömök testfelépítésére. Egyformára nyírt kecskeszakálluk és gyűrött ellenzőjű baseball sapkájuk pedig tovább erősítette a gyanút.

Joubert kezdetben csak nevetett kollégái megjegyzésein, ám mikor már a megrendelők is a Nisbettel való kapcsolatán csámcsogtak, elkezdte egyre komolyabban venni a találgatásokat. "A vásárlók állandóan azt kérdezgették, hogy testvérek vagyunk-e. Így aztán szép lassan az én agyam is e körül kezdett forogni", mondta. Kihasználva egy új állami törvény nyújtotta lehetőséget, mely szerint az örökbe fogadottak hozzájuthatnak az eredeti anyakönyvi kivonataikhoz, a férfi kiderítette igazi szüleinek a nevét. (Ők ma már nem élnek.)

A statisztikai hivatalok pedig megerősítették, hogy valóban van egy testvére és annak születési nevét is megadták. A friss információkkal felszerelkezett Joubert igen meglepő kérdésekkel fordult a kissé megilletődött Nisbethez. Utóbbi nem győzött csodálkozni, amikor az egyik fuvar során Joubert nem csak arra kérdezett rá, hogy örökbe fogadták-e, de még a férfi igazi szüleinek a nevét is megmondta. Újonnan megtalált bátyjával ellentétben ugyanis, Nisbet, aki három fiú és egy lánytestvér mellett nevelkedett, semmit nem tudott arról, hogy van egy vér szerinti testvére is.

A kollégák, barátok, családtagok, a helyi média és nem utolsó sorban a testvérek legnagyobb megdöbbenésére azonban itt még nem ért véget a történet, ugyanis előkerült még egy féltestvér is, aki születési bizonyítványának és a rokoni kapcsolatokat bizonyító dokumentumok fénymásolataival sétált be a bútorszállító cégbe. A 41 éves Joanne Campbell, Joubert elmondása szerint, szinte őrjöngött a boldogságtól, mikor megtalálta a testvéreit. A nőnek ugyanaz volt az édesanyja, mint Nisbetnek és Joubertnek. Utóbbi állítása szerint, őt is régóta kereste és már nagyon közel volt ahhoz, hogy megtalálja.