A rendőrség is vizsgálja az elvérzett beteg ügyét

2009.09.22. 07:28 Módosítva: 2009.09.22. 08:08
A Blikk szerint a gyomorvérzéssel bevitt férfinak az István kórházban azt mondták, hat órát kell várni a mentőre, ezért indultak el kocsival.

A mentők belső vizsgálata szerint az István kórház nem kért segítséget a gyomorvérzéses beteg továbbszállításához az Országos Mentőszolgálattól, írja a Blikk. A lap szerint B. Györgynek és élettársának azt mondták, hogy hat órát kell várniuk az átszállításra.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében nyomozást indított az ügyben, az elhunyt férfi élettársa pedig azt kéri, hogy a múlt hétfőn az István kórház folyosóján ülő betegek jelentkezzenek tanúnak.

A férfihoz kihívott háziorvos gyomorvérzésre gyanakodott, ezért mentőt hívott. A rohamkocsi a Péterfy Sándor utcai kórházba szállította a beteget, innen azonban továbbküldték az egyesített Szent László és Szent István Kórházba. Itt sem tudtak azonban rájönni, mi a rosszullét oka, hiába végeztek ultrahang- és laborvizsgálatot, az orvosok azt mondták, be kellene feküdnie a belgyógyászatra, és továbbküldték egy másik kórházba.

B.-ék autóval indultak az egészségügyi intézmény felé, ám útközben Györgyöt már újra kellett éleszteni. Rohammentő vitte vissza a Péterfybe, ahol másnap meghalt. Az orvosok szerint minden szabályos volt. Az Egészségbiztosítási Felügyelet is megkezdte az adatgyűjtést az ügyben.

Nyomozás Kecskeméten is

Nyomozást rendelt el a rendőrség egy kecskeméti férfi halála miatt. A feljelentés szerint a beteget nem kezelték megfelelően az egyik kecskeméti kórházban.

A 65 éves férfi öt napot töltött kórházban. Ezalatt többször rosszul lett, családjának fulladásról, felső végtagi és egyéb fájdalmakról is beszélt. A feljelentő szerint a férfi többször lázgörcsöt kapott. A vizsgálatok és a kezelés ellenére azonban pénteken meghalt.

A rendőrség az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. (FH)