Bűz miatt tüntetnek a kerecsendiek

2009.09.22. 11:55
Demonstrációra készülnek a kerecsendiek. A Heves megyei település szomszédságában húsz éve működik egy komposztkeverő üzem, ami a helyiek szerint elviselhetetlen bűzt áraszt.

"Büdösfalvának" titulálják Kerecsendet a turisták. Az ott élők nem tudnak szellőztetni, a szabadban pihenni, az ingatlanok értékét is csökkenti a közelben működő komposztkeverő üzem, ami elviselhetetlen bűzt áraszt - mondta Szilágyi József, Kerecsend alpolgármestere.

Az is probléma, hogy az üzemhez több teherautó érkezik, amelyek rongálják az utat, és szemetelnek. A házfalak is megrepedtek több helyen a terhelés miatt.

A gond csaknem húsz éve fennáll, és nem tudnak meggyezni a cégvezetéssel. Azt szeretnék elérni, hogy olyan technológiát alkalmazzanak, ami kevésbé büdös, a falu utcáin pedig helyezzenek ki sebességkorlátozó táblákat.

Szeptember 25-ére demonstrációt szerveztek, hogy így hívják fel a figyelmet problémájukra. Reggel 8 és este 6 óta között félpályás útlezárás lesz a Demjéni úton. Ha a demonstráció nem vezet eredményre, akkor további akciókat szerveznek.