Külföldiek lehettek a pénzszállító támadói

2009.09.22. 08:42 Módosítva: 2009.09.22. 08:42
Razziázó vámosok látták a rablókat, akik péntek hajnalban megpróbáltak kifosztani egy pénzszállítót az M1-es autópályán. A vámosok azonban nem voltak közvetlen rádióösszeköttetésben a rendőrséggel, ezért nem tudtak a bűnözőkről, így nem is tartóztatták fel őket.

Közelben razziázó vámosok az M1-es autópálya bábolnai lehajtójánál látták a menekülő rablókat, de mivel nem voltak közvetlen rádiókapcsolatban a rendőrökkel, nem tudtak a lövöldözésről.

A rendőrség tájékoztatása szerint az eddigi meghallgatások után egy külföldi rendszám töredéke van a birtokukban, de nem kizárt, hogy ez a rendszám lopott. A rendőrök az autópálya kezelőtől és a környékbeli benzinkutaktól összesen 40 órányi felvételt kaptak, jelenleg ezeket elemzik.

A rendőrség egy külföldi rendszámú, sötét színű Audit keres. Az Országos Rendőr-főkapitányság a környékbeli országok bűnügyi nyilvántartásából kért adatokat, hogy a nyomozók szűkíteni tudják a szóba jöhető támadók körét.

A fegyverszakértő elsődleges véleménye szerint AK 47-es fegyverből adták le a sorozatlövéseket. Az írásbeli jelentés később készül el.

Fejér megye rendőrfőkapitánya még pénteken kétmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőknek.