Nem döntöttek Sz. Csaba előzetesbe helyezéséről

2009.09.23. 12:01
Sz. Csaba előzetes letartóztatásba helyezését a BRFK kezdeményezte Pesti Központi Kerületi Bíróságnál, de az ügy szerdán átkerült a Budai Központi Kerületi Bírósághoz, ami csütörtökön dönt az ügyben. Sz. Csaba közben beismerő vallomást tett, társát tanúként hallgatta ki a rendőrség.

Sz. Csaba előzetes latartóztatásba helyezéséről csütörtökön dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság, tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője elmondta, hogy Sz. Csaba kedden beismerő vallomást tett. A férfit a rendőrség halált okozó testi sértéssel gyanúsítja. A gyanú szerint szeptember 4-én egy 53 éves pesterzsébeti férfi halálát okozta azzal, hogy mintegy húszszor fejberúgta.

Sz. Csaba a kihallgatáson azt mondta: azért támadt neki a férfinak a boltban, mert ideges volt a családja miatt. Kedden jelentkezett Sz. Csaba társa is a rendőrségen, aki jelen volt a bűncselekménynél. Őt tanúként hallgatták ki.

Mint arról az Index beszámolt, a férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009. szeptember 4-én 19 óra körüli időben a Budapest XX., Deák Ferenc téren – előzetes szóváltást követően – bántalmazott egy 53 éves férfit, aki ennek következtében életét vesztette.

Szeptember 4-én az esti órákban két férfi bántalmazott egy 53 éves férfit egy pesterzsébeti élelmiszerbolt előtt. A sértett másnap hajnalban belehalt az elszenvedett sérülésekbe.

A sértett fia a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy apja egy doboz cigarettáért indult a boltba. Az üzletben két férfi éppen egy vevőt ütlegelt, mert az szólt nekik, hogy ne kötözködjenek a bolti eladóval. Az 53 éves férfi is szólt, hogy fejezzék be a verekedést, amiért fia elmondása szerint fejbe rúgták, amit még húsz alkalommal megismételtek.

Az eszméletét vesztett férfiről a kiérkező mentők már csak azt tudták megállapítani, hogy agya bevérzett és az alapvető funkciókat sem tudta ellátni.