Úszva menekült az autófeltörő

2009.09.23. 16:20 Módosítva: 2009.09.23. 16:21
Szolgálaton kívüli rendőrök fogtak egy autófeltörőt, aki az őt üldöző járőrök elől a Rábába ugrott Győrben. Az eset még a múlt héten történt, de csak most számoltak be róla a rendőrök.

A két szolgálaton kívüli rendőr hazafelé tartott, amikor észrevették a Rábában úszva menekülő férfit. Az egyik utána ugrott a vízbe, a másik a parton követte. A férfi átúszott a Petőfi-híd alatt és egy bokros részen próbált kimászni a vízből, ott azonban már várták. Kihúzták a partra, majd a helyszínre érkező járőrök megbilincselték.

Kóczán Gábor, a győri rendőrkapitányság hadnagya elmondta, ruhástul ugrott a vízbe, hogy elfogja a győri rendőrök által már ismert autófeltörőt.

A férfi egyébként többszöri felszólítás után sem adta meg magát és megpróbált elmenekülni. Az utolsó pillanatig kereste a menekülés lehetőségét, nem akart együttműködni, sőt ellenállt - mondta Bán Tamás törzsőrmester, a másik szolgálaton kívüli rendőr, aki segített elfogni az autófeltörőt.

A férfi azóta már - a korábban más ügyek miatt kiszabott - börtönbüntetését tölti. A sorozatos autófeltörésekért három évet kaphat.