Visszafordult egy Malév-gép egy cseh újságíró pár miatt

2009.09.25. 09:27
Letiltott a Malév a járatairól egy cseh újságíró házaspárt, akik botrányosan viselkedtek a Ferihegyi repülőtéren, illetve az egyik Ciprus felé induló járaton.

Kigurulás után kénytelen volt visszafordulni hétfőn egy Ciprusra tartó Malév-gép egy egymást folyamatosan ütlegelő és szidalmazó kétgyerekes házaspár miatt. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság pénteken számolt be a történtekről.

A légi utaskísérők már a beszállás során felfigyeltek a párra, a férfi ugyanis belerúgott a nőbe, mire az visszaütött. A veszekedést és verekedést a repülőgépen is folytatták. A házastársak között kialakult durva konfliktus annyira megrémítette az utasokat, hogy kérték a légi utaskísérőket a gép ne szálljon fel. A kapitány úgy ítélte meg, hogy veszélyezteti a repülés biztonságát.

A pár annyira belefeledkezett az agresszív vitába, hogy észre sem vették a gép indulását, és hogy később miattuk visszafordultak az állóhelyre. Végül leszállították őket a gépről, és a reptéri rendőrök kihallgatták őket. A cseh pár megbánta tettét, az asszony pedig magára vállalta a felelősséget: elmondása szerint már előző este nekiesett a párjának, mert az későn jött haza egy cikk leadása miatt.

Budapestre való érkezésük után is több dolog idegesítette az asszonyt, többek között a gyerekeik nyüzsgése és az, hogy majdnem lekésték a ciprusi csatlakozásukat, mivel férje elment vízért. Mindketten hozzátették, hogy egyébként nagyon szeretik egymást és a két gyereküket. Eredeti tervük szerint a házaspár a nő édesapjához utazott volna a ciprusi géppel, a MALÉV azonban az eset miatt letiltotta őket a járatairól, így más módot kellett találniuk az utazásra.

A repülőút megszakítása, a menetrend megzavarása komoly anyagi kárt okozott, amit feltehetőleg a házaspárra terhel majd a reptér. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ezen kívül garázdaság miatt büntetőeljárást indított a két cseh állampolgár ellen.

  • Tippek
  • Hírek