Megölte egykori cellatársát

2009.09.29. 17:30
Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2007-ben brutálisan megölte ismerősét Debrecenben.

A vádlott korábban kilenc alkalommal volt már büntetve testi sértés, garázdaság, rongálás, magánlaksértés miatt. A gyilkosság elkövetésekor 40 éves volt. A vádlott és a sértett gyermekkoruk óta ismerték egymást, felnőttként mindketten a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötték büntetésüket, és ott néhány hétig cellatársak voltak.

A börtönben töltött évek alatt viszonyuk megromlott, szabadulásuk után többször életveszélyesen megfenyegették egymást. 2007 októberében a 47 éves sértett meglátta az utcán volt cellatársát, sértőn kiszólt neki, mire ő felment a lakásába és a lépcsőház folyosóján, majd bent a lakásban is ütlegelni kezdte. A fejét és a nyakát rugdosta, ezzel életveszélyes koponyasérüléseket okozott neki. A férfit kórházba szállították, de a koponyaműtét ellenére másnap belehalt sérüléseibe.

A rendőrséget a társasház lakói értesítették, akik rövid idő alatt elfogták a gyanúsítottat.

Időközben egy másik eljárásban jogerősen több mint 6 éves börtönbüntetést szabtak ki rá, amit összevonnak a kedden kirótt 15 éves fegyházbüntetéssel. Ez azt jelenti, hogy még jó magaviselet esetén is legkorábban 16 év múlva szabadulhat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport