Száz méterről zuhant le az Apollo Fox

2009.09.29. 15:57 Módosítva: 2009.09.29. 16:18
Egy nappal a dunakeszi tragédia után részeredményeket közöltek a vizsgálatról: volt például mentőernyő, de az áldozat nem használhatta volna, mert nem működött.

A felszállás után egy perccel, száz méter magasságból zuhant le hétfőn a dunakeszi repülőtér közvetlen közelében az a kisrepülőgép, amelynek vezetője a balesetben életét vesztette, közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) a független szakértői vizsgálat alapján.

Korábban eltérő információk láttak napvilágot arról, hogy mikor zuhant le az ultrakönnyű légi jármű, fedélzetén egy 38 éves helybéli férfival. Az Apollo Fox típusú gép hétfő este fél hétkor zuhant le, eddig ismeretlen okból.

rep2

A KBSZ vizsgálóbizottsága azt állapította meg, hogy a repülőn volt ugyan mentőernyő, de azt a felszállás előtt nem helyezték működőképes állapotba.

A szakemberek a roncsot tételesen átvizsgálják. Mint írták, e vizsgálattól várnak választ egyebek mellett arra, hogy járt-e a repülőgép motorja a baleset pillanatában, és ha igen, milyen teljesítménnyel.

rep1

A Független Hírügynökség úgy értesült, egyelőre a pilóta és a gép iratai sem kerültek elő, így azt sem tudni, ki üzemeltette a gépet. Ezt azért kell kideríteni, mert az üzemeltetőnek kellett volna az ejtőernyőt beüzemelni, azaz élesítenie.