Kambodzsában is ölt a tájfun

Index, MTI
2009.09.30. 11:23 Módosítva: 2009.09.30. 11:23
Laoszban is pusztított a Kambodzsában, Vietnamban és a Fülöp-szigeteken 298 ember halálát okozó Ketsana tájfun, de a Fülöp-szigeteken már újabb tájfunra készülnek.

Kambodzsa középső részén is végigsöpört szerdára virradóan a Ketsana tájfun, a Fülöp-szigetek és Vietnam után. A három országban összesen 298 halálos áldozatot követelt hivatalos adatok szerint. Vietnamban 41 ember, míg a Fülöp-szigeteken 246 -an haltak meg a természet katasztrófában.

Kambodzsa Kampong Thom tartományában, a fővárostól északra csapott le a Ketsana helyi idő szerint kedd este. Az országban 11 ember vesztette életét az ítéletidőben, és további 29-en megsérültek. Vietnamban 41-re nőtt a halálos áldozatok száma a korábbi 32-ről, de az adat tovább nőhet, mert 10 ember eltűntként tartanak nyilván - közölték katasztrófavédelmi tisztségviselők.

A vietnami hatóságok legalább 170 ezer ember biztonságos helyre menekítését rendelték el. Még most is akadozik a térségben a telefonösszeköttetés és az energiaszolgáltatás is.

A Fülöp-szigeteken 246 ember halálát okozta, az anyagi kárt 100 millió dollár körüli összegre becsülik. A Fülöp-szigetek közben már egy újabb tájfunra készül fel, amely most alakul ki a Csendes-óceánon, és várhatóan a hét második felében éri el az északi Luzon szigetét.

A Ketsana Laoszban is pusztított, de az ország hatóságai egyelőre nem tudnak arról, hogy bárki meghalt volna a vihar miatt.