Összedőlt egy lakatlan ház Prága központjában

2009.10.02. 18:29 Módosítva: 2009.10.02. 20:51
Négy munkás rekedhetett a romok alatt, miután pénteken leomlott több mennyezet egy Prága központjában található lakatlan házban, amelyet szállodának akartak átépíteni. Egész éjjel kutatnak utánuk.

Részben leomlott egy lakatlan többemeletes ház a prágai Soukenická utcában péntek délután, több mennyezet leszakadt, közölte a mentők szóvivője. A pozary.cz tűzoltósági honlap szerint feltehetően ukrán és bolgár munkások rekedtek a romok alatt, akik a lakatlan épületben dolgoztak. Helyiek szerint a ház három éve lakatlan volt, szállodának akarták átépíteni.

Vít Pernica, a tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy kutatnak négy férfi után, de nem tudják biztosan, hogy a romok alatt vannak. A tűzoltók pénteken kora estig nem találtak senkit a romok alatt. "Harminc perc alatt ez nem is lehetséges, ha három rétegnyi mennyezet van felettük" - tette hozzá Pernica.

Pernica az esti órákban közölte: feltehetően egész éjjel folyik majd a mentés. A munkások három méter vastag törmelék alatt lehetnek. Túlélésükre kicsi az esély, mondta.A kutatás során két sisakra bukkantak, amely feltehetően a munkásoké.

A szóvivő közölte, hogy a házomlásról a tűzoltókat egy munkás értesítette, akinek sikerült kimenekülnie.

A Soukenická utca a prágai Újvárosban (Nové Mesto) található, nem messze a Köztársaság tértől.