Szándékosan robbanthatta fel lakását

2009.10.02. 16:10
A rendőrség körözést adott ki egy férfi ellen, aki a feltételezésük szerint szándékosan robbantotta fel pénteken IX. kerületi lakását. A gázrobbanásban senki sem sérült meg, az épület megrongálódott, de a kitelepített lakók délutánra már visszaköltözhettek otthonukba.

A rendőrség keresi a tulajdonosát annak a IX. kerületi lakásnak, amiben pénteken délelőtt gázrobbanás történt. A rendőrség szerint az 57 éves tulajdonos szándékosan robbantotta fel a lakását, ezért körözést adtak ki ellene. A lakók közben visszatérhettek a kiürített bérházba, mert a szakértő szerint nem károsodott a szerkezete.

A Lobogó utca egyik négyemeletes bérházának harmadik szintjén történt a detonáció. A rendőrség szerint a férfi megnyitotta a tűzhely gázcsapját, a lakás több pontján pedig nagy mennyiségű hígítót, különféle éghető anyagokat, elektromos vezetékeket és a robbanás kiváltásához szükséges eszközöket találtak, ezért feltételeztek szándékosságot. A detonációban senki sem sérült meg, viszont a légnyomás miatt a lakás ablakai kitörtek és az épület homlokzati fala több ponton megrepedezett.

A helyszínen statikus mérnök végzett vizsgálatokat és megállapította, hogy a ház szerkezete nem sérült, így a 40-50 kitelepített lakó délután visszatérhetett otthonába. A lakástulajdonos ellen közveszély okozás gyanújával indult eljárás.