Összeverekedtek a pilóták a légikísérőkkel

2009.10.04. 13:08 Módosítva: 2009.10.04. 13:10
Az Air India vizsgálatot indított, amiért az egyik járatán az utasok szeme láttára estek egymásnak a pilóták és az utaskísérők. Két pilótát és két stewardesst felfüggesztettek, a verekedés alatt egy időre pilótas nélkül maradt az Airbus.

Az utasok előtt lökdösődtek, majd ököllel estek egymásnak a pilóták és az utaskísérők szombaton egy indiai járaton, amely az Egyesült Arab Emirátusokból tartott Delhibe, írta a Times of India. Az Air India légitársaság vasárnap bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben, írja az AFP.

Az indiai lap szerint az üvöltözésből kialakuló verekedést az váltotta ki, hogy az egyik stewardess szexuális zaklatással vádolta a pilótákat. A verekedés hevében egy időre állítólag pilóta nélkül maradt az A-320-as Airbus irányító kabinja, az egyik pilóta pedig azzal fenyegetőzött, hogy Pakisztánba irányítja a repülőgépet.

A verekedésben egy 24 éves utaskísérő és az egyik pilóta zúzódásokat szenvedett. Az állami tulajdonú Air India közleménye szerint a dulakodásban résztvevők közül két pilótát, és két utaskísérőt felfüggesztettek állásukból. Számos szemtanú vallomását meghallgattuk, közölte az ügyben szintén vizsgálódó rendőrség szóvivője.