A rendőrség vádemelést javasol a szentesi beteghalál ügyében

2009.10.06. 15:08 Módosítva: 2009.10.06. 15:17
Vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a nyomozást a szentesi kórházban történt, egy nőgyógyászati beavatkozás után bekövetkezett haláleset ügyében.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a kórház egy orvosa ellen, mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy 31 éves szentesi asszony tavaly júliusban három héttel egy nőgyógyászati beavatkozás után halt meg. A nőn egy spontán vetélést követően egészségügyi küretet végeztek az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán, a beavatkozás során azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre.

A beteg csak 48 óra múlva került sebészkés alá, ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfal, hanem a vékonybél is sérült. Ennek következményeként súlyos hashártyagyulladás, szeptikus állapot lépett fel, és bár ezután több műtéti beavatkozás is történt, az intenzív kezelés ellenére sem tudták az asszony életét megmenteni.