Tűzijátékkal támadt haragosára

2009.10.06. 17:24 Módosítva: 2009.10.06. 17:36
Rakétákat lőttek ki, benzinespalackokat dobtak egy tiszabői család autójára. Ezután tömegverekedés tört ki, egy ember könnyebben megsérült.

Tűzijáték-rakétákkal, benzinespalackokkal, vasvillával és kaszákkal esett egymásnak két társaság hétfőn este a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn.

Egy férfi könnyebben megsérült, a rendőrök tizenhárom verekedőt hallgattak ki az éjszaka, négyüket kedden őrizetbe vették. Ellenük emberölés kísérlete, és csoportos garázdaság miatt indult eljárás, közölte Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tömegverekedés egy hétfő délelőtti vitával kezdődött. Egy férfi társaival belekötött egy haragosába, majd megverték. Ennyivel azonban nem érték be. Kora este Tiszabő fő utcáján vasvillával, kaszákkal felfegyverkezve tűzijáték-rakétákat lőttek ki, és benzines palackokkal dobáltak meg az arra haladó sértett autóját, melyben családjával ült.

A történtek miatt mindkét család részéről egyre többen kapcsolódtak be a verekdésbe, amelynek során a megtámadott férfit haragosa többször is megszúrta egy vasvillával. A szúrások miatt a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.