Hosszú évekig ülhetnek fegyházban a tököli gyilkosok

2009.10.09. 11:57 Módosítva: 2009.10.09. 14:01
A cellatársukat szexuális szolgáltatásokra kényszerítő, majd felakasztó négy tököli rabot 8, 13, 14, illetve 20 évi fegyházra ítélte a Pest Megyei Bíróság pénteken. Egyik vádlott sem bocsátható feltételes szabadságra, valamennyien többszörösen büntetett előéletűek 18-20 éves koruk ellenére.

Az ítélet szóbeli indoklásakor Miszori László bíró elmondta, hogy a vádlottak cellatársukat arra kényszerítették, hogy kézzel és szájjal is elégítse ki őket, ketten análisan is közösültek vele. Később, a lebukáskor, a felelősségre vonástól való félelmükben - a bíróság szerint - mind a négyen megállapodtak abban, hogy áldozatuknak meg kell halnia. Miután az első akasztási kísérletet követően a szomszédos cellákból átkiabáltak, hogy mi történik, a cellákat összekötő fűtéscsövek nyílásait zoknikkal betömték, a cellaajtó figyelőnyílását betakarták. A második akasztásnál az elsőrendű vádlott addig húzta az áldozat lábát, amíg az meg nem fulladt. A bűncselekményt 2007. októberében követték el.

A 7-8 általános iskolát végzett fiatalemberek között akad olyan is, aki már tizenháromszor állt eddig bíróság előtt. A tettesként, illetve bűnsegédként, aljas indokból elkövetett emberölésért, szemérem elleni erőszakért súlyos fegyházbüntetésre ítélt vádlottakat a bíróság a közügyektől is eltiltotta 8, 12 esztendőre.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész 3 napi gondolkodási időt kért, a vádlottak és védők pedig jórészt felmentésért fellebbeztek.

A már többször is büntetett, jelenleg rablás miatt büntetését töltő elsőrendű vádlott májusban a bírósági vallomásában úgy fogalmazott: a két nappal korábban odakerült, vékony testalkatú, magába forduló későbbi áldozatot "játékból" énekeltették (noha tudták, hogy a fiú épp anyját gyászolja), majd túl halknak ítélve a "produkciót", többször megütötték. Erre V. Barnabás sírva fakadt, ami csak "olaj volt a tűzre" - tette hozzá.

A vádlott vallomása szerint ezután cellatársai fajtalankodásra kényszerítették a fiút, majd közös ötlet alapján lepedőkből hasított csíkokból hurokkal ellátott kötelet fontak, amit a mennyezeten futó fűtéscsőre erősítettek.

A tárgyaláson V. János azt mondta, hogy a későbbi áldozat maga is részt vett az önakasztás előkészületeiben, sőt önként dugta a fejét a hurokba, majd rúgta el magát az ablakpárkányról, ahol állt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport