Béna rabló akadt a rendőrség horgára

2009.10.12. 12:49
Egy csepeli takarékszövetkezetet és egy budapesti benzinkutat is kirabolt az a férfi, aki Bükfürdőn fegyverrel kényszerítette egy szálloda alkalmazottját a készpénz átadására. A rabló többször is hibázott.

A tettes az éjszakai órákban tért be a szállodába, de mivel az ajtót zárva találta, csengetnie kellett, a recepciós pedig az ajtó nyitása közben jól megfigyelhette. A támadó fegyverrel a kezében lépett be a szálloda halljába, megfenyegette az alkalmazottat, és mintegy százezer forint készpénzzel távozott - ismertette a bűncselekmény részleteit Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya. Az 53 éves férfit az alkalmazott által adott rendkívül pontos személyleírás felhasználásával sikerült elfogni. Az esetet egyébként a szálloda biztonsági kamerái is rögzítették, ez szintén segítette a nyomozást.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottat egy szabálysértési ügyben hallgatták ki a szombathelyi rendőrségen, az ügy előadója a fantomkép alapján felismerte - közölte a főkapitány. A férfi a rendőrök szerint két másik rablást is elkövetett a fővárosban. Csepelen szeptember 29-én reggel a helyi takarékszövetkezetet rabolta ki. A lakásán a rablott pénzből megtaláltak több mint kétszázezer forintot.

A harmadik rablást egy fővárosi benzinkútnál követte el a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított. Nyolc évre visszamenőleg vizsgálják, hogy további bűncselekmények, esetleg betöréses lopások is a számlájára írhatók-e.