330 székesfehérvári lakásban nincs fűtés és meleg víz

2009.10.17. 19:13
Több mint ezren fagyoskodnak Székesfehérváron, mert nincs fűtés a lakásukban. A szolgáltató elzárta a gázt, miután már több millió forintos a ház tartozása, a fűtési rendszer tulajdonosa pedig a meleg vizet zárta el ugyanezért.

A lakók azt mondják, hogy a lakásokba felszerelt gázóra szerint ők kifizették azt, amit fogyasztottak. Székesfehérváron az egykori szovjet laktanya 330 lakásában hidegek a radiátorok. A fűtési rendszer tulajdonosa azt mondja, tőlük kétszer annyi meleg víz megy ki a csöveken, mint amennyit a lakásokban összesen mérnek. Az ügyvezető szerint rosszul mérnek a lakásokba szerelt órák és a lakók több millióval tartoznak.

A lakók szerint viszont nem náluk van a baj. Egyikük azt mondja, lepecsételve vette át az órákat, most viszont azt mondják neki, hogy szabálytalanul van bekötve. Nem érti, hogy amikor leplombálták őket, akkor miért nem vették észre a szabálytalanságot. Az önkormányzat adna hétmillió forintot, hogy újra legyen gáz, de azt a lakóknak kellene visszafizetniük. Ebbe pedig sokan nem mennek bele, mert azt mondják, nem miattuk nincs gáz.