Tizenöt megrontással gyanúsítják a mohácsi rajztanárt

2009.10.19. 11:23 Módosítva: 2009.10.19. 11:23
Hamarosan bíróság elé állíthatják a mohácsi rajztanárt, akit egyebek mellett szemérem elleni erőszakkal gyanúsít a nyomozást befejező rendőrség. A rajztanárt februárban vette őrizetbe a rendőrség, három alsós diáklány vallomása alapján. A férfi tagadja bűnösségét.

Befejezte a nyomozást és vádemelést javasolt a rendőrség a mohácsi rajztanár ellen. A nyomozók tíz évre visszamenőleg meghallgatták a 45 éves rajztanár tanítványait, mivel ennyi az elévülési ideje a gyermekkorúak sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszaknak. Tanúként meghallgatták a tantestület tagjait is. A nyomozásba bevontak gyermekpszichológust és számítástechnikai szakembert is, aki megvizsgálta a negyvenöt éves tanár lakásán lefoglalt számítógép, CD és DVD lemezek tartalmát is.

A rendőrség vádemelési javaslatában tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszak, egy rendbeli megrontás és kilenc rendbeli szerzői jogok megsértése szerepel, közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rajztanárt februárban vette őrizetbe a rendőrség, miután három alsós diáklány vallomása alapján azzal gyanúsították meg, hogy szemérem elleni erőszakot követett el egy mohácsi általános iskolában. Az eset úgy derült ki, hogy az egyik gyereknél pszichés tüneteket vettek észre az orvosok. Amikor pedig igazságügyi gyerekpszichológus is megvizsgálta, megállapította, hogy a gyerek élmény és életszerűen meséli el a molesztálást, tehát az nagy valószínűséggel megtörtént. A mohácsi tanár tagadja, hogy molesztálta volna tanítványait.

A rajztanár jelenleg a tököli rabkórházban van, mivel egy korábbi betegsége miatt ideszállították. Védője kérte a pedagógus házi őrizetét, ezt azonban elutasította az ügyészség. A védő megfellebbezte az ügyészség döntését, így hamarosan a Baranya Megyei Bíróság dönt arról, a rajztanár szabad lábon vagy házi őrizetben várhatja-e a tárgyalás időpontját.

Ha beigazolódik a rajztanár bűnössége, akár tíz év börtönbüntetést is kaphat.