Újabb ferihegyi tolvajok buktak le

2009.10.19. 11:08 Módosítva: 2009.10.19. 11:11
Aranyat, készpénzt és különböző elektronikai cikkeket lopott két rakodó a Ferihegyi repülőtéren. Akkor fogták el őket, amikor egy régiségkereskedőnél el akarták adni a zsákmány egy részét.

Értékes arany ékszereket és készpénzt lopott két reptéri rakodó a Ferihegyi repülőtérről. A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) munkatársai akkor fogták el őket, amikor egy VI. kerületi régiség-kereskedőnél el akarták adni a 2,5 millió forintot érő zsákmányt. A két embernél 1,2 millió forint értékű amerikai dollárt is találtak a rendőrök.

A gyanúsítottak lakásán több elektronikai cikket, videokamerákat és fényképezőgépeket is találtak, melyek eredetéről nem tudtak elszámolni. A reptéri nyomozók gyanúja szerint ezeket is feladott poggyászokból lopták el, melyeket a gépek rakodóterében dézsmálnak meg ott, ahol nincs kamera és ellenőrzés sem.

Februárban tizenkétmilliós ékszerlopást derítettek fel Ferihegyen, az elkövetők között volt reptéri és egykori reptéri dolgozó is. A tettesek összesen 10 karton, azaz 2400 ezüst ékszert loptak el.