Felmentették a Szlávy-gyilkosság feltételezett megbízóját

2009.10.21. 14:15 Módosítva: 2009.10.21. 18:48
A Heves Megyei Bíróság nem jogerősen minden vádpont alól felmentette Wappler Lászlót, akit azzal vádoltak, hogy a kilencvenes évek közepén ő rendelte meg a "Balaton királyának" tartott Szlávy Bulcsú meggyilkolását, olvasható a Népszabadságban. Wappler László több mint öt évig volt előzetes letartóztatásban.

A Heves Megyei Bíróság a megismételt eljárásban első fokon minden vád alól felmentette Wappler Lászlót, olvasható a Népszabadság Online-on. A férfit azzal gyanúsította az ügyészség, hogy felbújtóként ő rendelte meg a ’90-es évek közepén Szlávy Bulcsú meggyilkolását.

Szlávy Bulcsú a Magyar Republikánus Párt egykori alelnöke volt, vállalkozóként az alvilágban a Balaton királyának tartották. 1994-ben zsarolás gyanújával nyomozás is indult az akkor már Spanyolországban élő Szlávy Bulcsú ellen, mivel az ügyészség szerint védelmi pénzekkel tartotta sakkban a Balaton partján működő vendéglátóhelyeket. Nemzetközi körözés alapján 1994. október 5-én fogták el és 1995 nyarán adták ki Magyarországnak. 1997-től hét évig eltűntként tartották nyilván. Földi maradványait 2004-ben találták meg egy budapesti társasház garázsában, ahová annak idején holttestét bebetonozták.

Korábbi hírek szerint Szlávy azután tűnt el nyomtalanul, hogy Balatonalmádi-Máriafürdő egyik szórakozóhelyén megerőszakolta Wappler László barátnőjét. Más információk szerint az orosz maffia alvilági terjeszkedésének áldozata lett (Szlávy eltűnése után néhány héttel autójában felrobbantották a helyettesének tartott Molnár Péter vállalkozót is).

Wappler László Szlávy egykori üzletfele volt, egy olyan balatoni éttermet bérelt, amelynek védelméről Szlávy gondoskodott. Wapplert azzal vádolták, hogy Szlávyt 1997. július 31-én az ő megbízásából csalták Budaörsre, ahol lelőtték. Wapplert 2007-ben első fokon 15 évre ítélte a Pest Megyei Bíróság. A Fővárosi Ítélőtábla azonban eljárási hibák miatt új eljárást rendelt el az ügyben. Wappler László 69 hónapot, tehát több mint öt évet töltött előzetesben.

Faragó Lajos, Wappler ügyvédje a Népszabadság Online-nak azt mondta: a bíróság nem találta bizonyítottnak a védence ellen felsorakoztatott vádakat, sem tanúk, sem szakértők nem igazolták a vád álláspontját. Az ügyész fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport