Lökdöste a rendőröket a Cozma-ügyben keresett férfi

2009.10.22. 11:55 Módosítva: 2009.10.22. 17:18
Rátámadt a rendőrökre egy autós, akit csütörtökre virradó éjszaka igazoltattak Székesfehérváron. A zavartan viselkedő, agresszív férfi luxusautójából droggyanús por került elő. Kiderült, hogy körözik is. A Független Hírügynökség információi szerint a Veszprém Megyei Főügyészség munkatársai a Cozma-ügy miatt keresték az enyingi férfit.

A rendőrök az éjszaka Székesfehérváron igazoltattak egy autóst, akinél nem volt igazolvány. Az általa bediktált adatok alapján a központi nyilvántartásban az adatokhoz tartozó fénykép nem hasonlított rá. Ez feltűnt a rendőröknek, úgyhogy megmondták neki, hogy elő fogják állítani - közölte csütörtökön a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi ekkor el akart menni, többször megfogta a rendőrök ruháját, lökdöste őket. Végül testi kényszerrel a földre vitték és bilincset raktak rá.

Cozma-gyilkosság miatt keresett személy

A zsebéből előkerült egy zacskó, benne droggyanús fehér porral. Vér- és vizeletvételre is elvitték emiatt, az orvos "befolyásoltnak" minősítette. Kiderült, hogy a Veszprém Megyei Főügyészség garázdaság miatt körözi is. Őrizetbe vették és eljárás indul ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt is. A Független Hírügynökség információi szerint a 26 éves enyingi férfit a Cozma-gyilkosság ügyében keresték.

Ezt az információt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon megerősítették, részletekről azonban nem tudtak beszámolni. Úgy tudni, a férfi azok között van, akik ott voltak a gyilkosság idején a szórakozóhelyen és részt vettek a kézilabdázó Marian Cozma megölése előtt kitört verekedésben.

A férfit a veszprémi bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte, mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A 26 éves enyingi fiatalembernek csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavaró módon, nyilvánosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt rendelte el a bíróság az előzetes letartóztatását.