Újraszentelik a jászberényi templomot

2009.10.22. 19:48 Módosítva: 2009.10.22. 19:57
Hétfőn újraszentelik a jászberényi templomot, amelynek papját kedden függesztették fel. Egy férfi azt állította, hogy többször létesített szexuális kapcsolatot a pappal, aki azonban nem akarta kifizetni a szolgáltatásait.

Újraszentelik a ferences templomot Jászberényben október 26-án. Azért tartják a szertartást, hogy lemossák az elmúlt napokban kirobbant ügy szégyenét a bűnbánó imanapon.

A Blikk hétfőn közölte azt a cikket, amelyben egy férfi azt állította, hogy pénzért többször is szexuális kapcsolatba lépett a pappal, volt, hogy a templomban volt együtt a plébánossal.

Az ügyről Medvegy János apátplébános is beszélt a híveknek még kedden, a Szent Vendel napi hálaadó szentmisén. Ott elmondta, hogy az egri érsek megdöbbent a botrányos ügy miatt, felmentette a papi szolgálat alól a jászberényi plébánost.

A misén arra kérte a megjelenteket, hogy minél többen vegyenek részt a hétfői szertartáson, ahol a megtévedt papért is imádkoznak majd. Október 26-án bűnbánó napot tartanak a hívek, ezt böjttel kötik össze, és ekkor szentelik újra a templomot.