János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagy átverésről beszélnek az o.liszkai vádlottak

2009.10.27. 12:26
A lincselési per két vádlottja is azt állítja, hogy eddig megtévesztették a hatóságot. Szögi Lajos igazi gyilkosai a tanúkkal együtt cinkosan hallgatnak, és előre megbeszélték, hogy kinek kell elvinnie a balhét.

Az olaszliszkai lincselés tárgyalásának második napján két vádlott is kifakadt, hogy az eddigi vallomások többsége hamis volt. A perben nyolc személyt azzal vádolnak, hogy 2006 októberében halálra verték Szögi Lajost, miután autójával elsodort egy kislányt a falu egyik utcájában. A vádlottak többsége az elsodort kislány rokonai.

Balla Lajos vezető bíró a másodrendű vádlottal a tetthelyenFotó: Barakonyi Szabolcs
Balla Lajos vezető bíró a másodrendű vádlottal a tetthelyen
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A keddi tárgyalást Olaszliszkán, a tetthelyen tartották. Itt a másodrendű vádlott, az elsodort kislány édesapja kifakadt, hogy a valódi tettesekről eddig mindenki hallgatott. Idősebb H. Dezső szerint a három éve tartó eljárás alatt senki sem mondta még el az igazságot. Szerinte a valódi gyilkosok rokonai nem vallanak egymásra. Azt állította most, hogy előre megbeszélték, hogy kinek kell elvinnie a balhét.

H. Dezső a nyomozás első két és fél évében ártatlannak vallotta magát, majd az első fokú ítélet előtt mondott beszédében sírva elismerte bűnösségét. Első fokon életfogytiglant kapott. A hétfői tárgyaláson már előkerült egy levél, amit feleségéhez akart kicsempésztetni cellájából, és amiben arról ír, hogy nem kellene magukra vállalniuk a bűncselekményt.

Most H. Dezső azt állítja, hogy ő egyetlen pofont kevert csak le Szögi Lajosnak, majd elhagyta a lincselés helyszínét és a kislányával hazament. Vagyis visszatért az előző ítélet előtti vallomásához.

A harmadrendű vádlott is arról beszélt kedden, hogy nem az elsőfokon legsúlyosabb ítéletet kapott személyek jártak élen Szögi Lajos meggyilkolásában. A harmadfokú vádlott most azt mondta, hogy ő csak kinyitotta Szögi kocsijának az ajtaját, de ezentúl nem vett részt a lincselésben. Az ő részletes vallomása szerdán várható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!