Dominik anyja elismerte, hogy nyitva hagyott egy kiskaput

2009.10.29. 19:55
A csütörtöki tárgyaláson vallomást tett a 2007-ben a család kutyái által széttépett Dominik anyja, akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak. Elismerte, hogy nyitva hagyott egy kiskaput, amelyen keresztül a kisfiú bejutott a kutyák közé. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár öt évet is kaphat.

Az anya és élettársa meghallgatásával folytatódott csütörtökön a Pest Megyei Bíróságon a monorierdői kisfiú halála ügyében indult per tárgyalása. Ügyvédje szerint az anya elismerte, hogy ő felejtette nyitva azt a kiskaput, amelyen a kisfiú a kutyák közé sétált, amíg ő beszaladt a házba.

Friedman Róbert szerint az a kérdés, hogy védence mulasztása kimeríti-e a gondatlanságból elkövetetett emberölés tényét. Ha a bíróság szerint igen, akkor a nő 1-től 5 évig, míg bűnpártolással vádolt élettársát 1 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

A kétéves Dominikot 2007 októberében ölték meg a család kutyái, de a szülők sokáig azt állították, hogy a gyerek a Margitszigeten tűnt el. Az anya végül egy kihallgatáson bevallotta, hogy monorierdei házuktól nem messze, a pusztában ásták el a gyerek holttestét.

A per november 4-én és 5-én tanúk kihallgatásával folytatódik, ítélet a leghamarabb november 11-én várható, miután a bíróság a szakértői véleményeket is megismeri, mondta a védő.

Közlése szerint a nyomszakértő a nyitva hagyott kapuról ad majd eligazítást, míg az etológus-állatorvos szakértők azt vizsgálják, hogy harcikutyáknak minősülnek-e a kisfiún halálos sebeket ejtő ebek. Ez azért fontos, mert igen válasz esetén veszélyes eb tartásának bűntette miatt is elmarasztalhatják a szülőket.