László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két hét múlva lesz ítélet az olaszliszkai perben

2009.10.30. 13:18 Módosítva: 2009.10.30. 13:18
A vádlottak utolsó szavaival ért véget a másodfokú tárgyalása az olaszliszkai lincselés büntetőperének. Ítélet két hét múlva.

A Debreceni Ítélőtáblán pénteken befejeződött az olaszliszkai lincselés másodfokú tárgyalása. A perbeszédek után a vádlottak még szólhattak az utolsó szó jogán.

Az elsőrendű vádlott megbánást tanúsított és sírva fakadt beszéde közben, a másodrendű vádlott szerint bárhogy próbálja, nem tudja bizonyítani a maga igazát, de nagyon szégyelli, hogy részt vett ebben az egészben.

Az ötödrendű vádlott ártatlanságát hangoztatta, míg a negyedrendű és a hatodrendű vádlott nem kívánt élni az utolsó szó jogával.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A hetedrendű vádlott társai nevében is bocsánatot kért a sértett családjától és az egész országtól. A vádlott azt mondta: Magyarország szégyenei vagyunk.

Balla Lajos tanácsvezető bíró ezután az ügy bonyolultságára tekintettel elnapolta a határozathozatalt. A másodfokú ítélet kihirdetése 2009. november 13-án, pénteken lesz a Debreceni Ítélőtáblán.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!