Vádat emeltek Overdose tulajdonosa ellen

2009.10.30. 20:40
Csődbűntett, illetve okirat-hamisításra való felbujtás miatt vádat emeltek Romániában Mikóczy Zoltán, az Overdose nevű versenyló tulajdonosa és magyar állampolgárságú üzlettársa ellen, jelentette be Dorel Motiu, a Bihar megyei ügyészség szóvivője.

Az Agerpres hírügynökség erről szóló hírében nem említi név szerint az érintetteket. Mikóczyt és magyar állampolgárságú üzlettársát, Gy. D. S.-t azért készülnek büntetőjogi felelősségre vonni, mert a vád szerint az SC Karpat Carne SRL elnevezésű élesdi (Alesd) cég tulajdonosaiként törvényellenes cselekményeket követtek el.

Azzal gyanúsítják őket, hogy a csődbe ment és felszámolás alatt álló romániai húsüzemükből 700 ezer lej (43 millió forint) értékű gépet próbáltak elvinni hitelezőik elől. A vád hivatalosan csődbűntett, illetve okirat-hamisításra való felbujtás.

A múlt csütörtökön adtak ki ellenük tíznapos előzetes letartóztatási parancsot, amely vasárnap járt le. A két gyanúsítottat az egykori húsüzemük ügyvezetője jelentette fel a rendőrségen, azt állítva, Mikóczyék kényszeríteni akarták őt, hogy hamis iratokat állítson ki a gépek származásáról. Mikóczyék szabadlábra helyezési kérelmét kedden megalapozatlannak találta és elutasította a nagyváradi bíróság.