Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Családot gázolt a vonat Balatonszéplak-alsón

2009.11.01. 18:01 Módosítva: 2009-11-01 20:31:19
Legalább két órára leállt a vasúti forgalom a Balaton déli partján, miután gyalogost gázolt a Budapestre tartó gyorsvonat Balatonszéplak-alsón vasárnap kora este.

Halálra gázolt a gyorsvonat egy gyalogost Balatonszéplak és Siófok között, Balatonszéplak-alsón vasárnap késő délután. A MÁV sajtóügyeletese, Both Ferenc elmondta: egy férfi feltehetően öngyilkossági szándékkal került a vonat alá.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nem férfit gázolt a vonat, és öngyilkossági szándékról sincs szó. Bíró Gábor rendőrségi szóvivő elmondta: egy háromtagú család akart az állomásnál a síneken átkelni, de a Nagykanizsa felől érkező gyorsvonat elütötte őket. Egy 79 éves süttői asszony a helyszínen életét vesztette, a család két másik tagja könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli halálesetet.

A rendőrségi helyszínelés idejére, mintegy két órára leállt a vasúti közlekedés a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon. A vonatok zsúfoltak a hétvége és a halottak napi forgalom miatt, a több ezer utas elszállítását nem tudják vonatpótló buszokkal megoldani.

A dél-balatoni vonalon az éjszaka, illetve hétfő hajnalban állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés.