Családot gázolt a vonat Balatonszéplak-alsón

2009.11.01. 18:01 Módosítva: 2009.11.01. 20:31
Legalább két órára leállt a vasúti forgalom a Balaton déli partján, miután gyalogost gázolt a Budapestre tartó gyorsvonat Balatonszéplak-alsón vasárnap kora este.

Halálra gázolt a gyorsvonat egy gyalogost Balatonszéplak és Siófok között, Balatonszéplak-alsón vasárnap késő délután. A MÁV sajtóügyeletese, Both Ferenc elmondta: egy férfi feltehetően öngyilkossági szándékkal került a vonat alá.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nem férfit gázolt a vonat, és öngyilkossági szándékról sincs szó. Bíró Gábor rendőrségi szóvivő elmondta: egy háromtagú család akart az állomásnál a síneken átkelni, de a Nagykanizsa felől érkező gyorsvonat elütötte őket. Egy 79 éves süttői asszony a helyszínen életét vesztette, a család két másik tagja könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli halálesetet.

A rendőrségi helyszínelés idejére, mintegy két órára leállt a vasúti közlekedés a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon. A vonatok zsúfoltak a hétvége és a halottak napi forgalom miatt, a több ezer utas elszállítását nem tudják vonatpótló buszokkal megoldani.

A dél-balatoni vonalon az éjszaka, illetve hétfő hajnalban állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés.