Árpád
-2 °C
4 °C

Szülés közben kómába esett egy asszony

2009.11.02. 20:58
A szülés közben kómába esett, egy héttel később pedig meghalt egy asszony október közepén a szolnoki Hetényi Kórházban. A család szerint az orvosok hibáztak, ezért kártérítést követelnek.

Egy héttel a szülés után meghalt egy cserkeszőlői asszony a szolnoki Hetényi Kórházban. A 33 éves, háromgyermekes anya, negyedik babájával ment a szolnoki kórházba, október 14-én szülés közben azonban kómába esett és október 20-án meghalt. A kisbaba életét megmentették.

Az asszony halálát magzatvíz-embólia okozta. A család szerint a szülést nem megfelelően indították el, ezért kerülhetett magzatvíz a nő szervezetébe, ami a halálát okozta. A család ezért beperelte a kórházat, és kártérítést követelnek.

A kórház szerint nem történt orvosi mulasztás. Az ügyben a rendőrség is vizsgálatot indított, egyelőre szakértői véleményre várnak, hogy kiderüljön, felelős-e valaki a történtekért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?