Letöltendő börtönt kapott Overdose gazdája

2009.11.06. 15:06 Módosítva: 2009.11.06. 15:13
A nagyváradi törvényszék egy év és hét hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte Mikóczy Zoltánt, az Overdose nevű versenyló tulajdonosát. Magyar állampolgárságú társára, Györke Sándorra két év két hónap ugyancsak letöltendő börtönbüntetést rótt ki a bíróság. Az ítélet nem jogerős, az érintettek fellebbeztek.

A román igazságszolgáltatás pénteken ki is hirdette a gyorsított eljárást követően hozott döntését Mikóczy Zoltán és Györke Sándor ügyében. Az ítélet szerint Mikóczy Zoltánnak csődbűntett miatt kell börtönbe vonulnia. Györkét a csődbűntett mellett magánokirat-hamisításra való felbujtás vádja miatt is elítélték. A kiszabott büntetés miatt mindkettőjüket kiutasítják Romániából - tudta meg a Független Hírügynökség a nagyváradi törvényszék sajtóirodájától.

Mivel a törvényszék döntése ellen Mikóczy és Györke is fellebbezett, ennek elbírálásáig továbbra is nagyváradi letartóztatásban kell maradniuk.

A csődbűntettel és magánokirat-hamisításra való felbujtással vádolt Mikóczy Zoltánt és Györke Dezső Sándort azért helyezték tíz napos letartóztatásba október 21-én, mert a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült és elárverezés előtt álló gépsorait.

A vád szerint arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetőjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében, ezeket a bíróság megsemmisítette. Mindkét elítélt ártatlannak vallotta magát, ügyvédjük szerint az ellenük feljelentést tevő ügyvezető igazgatójuk vádolható gazdasági bűncselekményekkel.