Jenő
-3 °C
6 °C

Rendőrökre lőtt egy ámokfutó

2009.11.06. 15:12
Fegyverrel támadt a rendőrökre egy férfi csütörtök este a Pest megyei Tápiószelén. Az ámokfutó először a levegőbe lőtt, majd többször is az rendőrautóra célzott, de végül sikerült megnyugtatniuk.

A rendőrségtől csütörtök este kért segítséget egy nő azzal, hogy egy férfi a háza előtt fenyegetőzik, a bejárati ajtót rugdossa, és a nála lévő fegyvert többször is elsütötte. A támadó - ahogy a járőrök közelebb értek hozzá - több lövést is leadott: először a levegőbe lőtt, majd többször is a járőrautó felé célzott.

Ezután még több rendőr érkezett, addig az ott lévő járőrök szóval tartották a támadót. A férfit végül sikerült jobb belátásra bírni, majd miután megnyugodott, átadta fegyverét is, amit egyébként engedély nélkül tartott.

A 43 éves tápiószelei férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak, és visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntette miatt indult eljárás, a bíróság pedig pénteken elrendelte előzetes letartóztatását is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?