Ágnes
-5 °C
2 °C

Csúsznak az utak, sok a baleset

2009.11.07. 15:07 Módosítva: 2009-11-07 23:23:17
Az elmúlt huszonnégy órában sok balesetről érkezett jelentés. Három ember meghalt, többen súlyosan megsérültek. A fővárosban cserben hagyta áldozatát egy autós, amikor a Mester utca és Könyves Kálmán körút sarkán elgázolta.

Valószínűleg a párás, ködös idő és a csúszós utak és a figyelmetlen vezetés miatt az átlagosnál több baleset történt országszerte a hétvégén. Szombat este Budapesten és Tatabányán is halálos gázolás történt.

A fővárosban a a Mester utca és Könyves Kálmán körút találkozásánál gázolt el egy autó egy, az úton újságot árulő 49 éves nőt. A sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az áldozat meghalt. A bordó autó sávváltás közben csapta el a nőt, majd elmenekült a helyszínről.

Tatabányán ittas vezető ütött el egy 65 éves tatabányai férfit, miközben egy kivilágított kereszteződésben akart átkelni az 1-es úton Tatabányán. A férfi életét vesztette.

Pénteken este két autó és egy BKV-busz karambolozott Budapesten, a XIV. kerületben. A Telepes és a Rákospatak utca kereszteződésében egy autós nem adta meg az elsőbbséget a 125-ös busznak. A buszsofőr elrántotta a kormányt, ezért nekiment egy szemből érkező autónak is.

Néhány órával később Csongrád megyében, a 43-as főúton Deszk közelében ütközött össze egy kamion és egy autó. Ketten sérültek meg, egyikőjük súlyosan.

Szintén pénteken este a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken egy sofőr valószínűleg nem az út- és a látási viszonyoknak megfelelően haladt, hátulról belehajtott egy parkoló buszba. A 39 éves sofőr meghalt, 19 éves utasa könnyebben megsérült.

Részeg sofőr, villogó terepjáró

Egy ittas sofőr okozott halálos balesetet Bács-Kiskunban. Az 55-ös főúton Tataháza és Felsőszentiván között leszaladt az útról, az utasa kiesett, és a kocsi alá került. A vezető kisebb sérülésekkel megúszta.

Szombaton hajnal egykor Budapesten az Alkotmány és a Honvéd utca kereszteződésében egy terepjáró és egy taxi karambolozott. Mindkét sofőr súlyosan megsérült. Az első vizsgálatok szerint a terepjáró vezetője jogtalanul használt megkülönböztető fény- és hangjelzést.

Mentőautónak ütközött egy kocsi Pest megyében az 51-es úton Dunaharaszti és Bugyi között. A mentőautóban a sofőr könnyebben, a mentőorvos súlyosan megsérült. A kocsiból egy súlyos és két könnyű sérültet kellett kimenteni.

DVETT20091107002

A sorozat délelőtt a fővárosban folytatódott: két autó karambolozott a XIII. kerületi Bulcsú utca és a Váci út kereszteződésében. Itt két felnőtt és egy gyerek sérült meg.

Cserbenhagyót keresnek

A 63-as úton Jánosmajornál egy bitument szállító kamion fordult keresztbe. Bár a szállítmány nem került az útra, a műszaki mentés idejére el kellett terelni a forgalmat.

Tolna megyében a 6-os és a 65-ös út kereszteződésében két autó karambolozott, egy ember súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg.

A rendőrség keresi azt a sofőrt, aki kora délután balesetet okozott a 11-es főúton Dunabogdány és Tahitótfalu között. Előzni próbált, de nem tudta befejezni a manővert. Visszasorolt, de közben nekiment a vétlen autósnak, aki emiatt átsodródott a szemközti sávba, és frontálisan összeütközött egy szembejövő autóval. Egy embert életveszélyes, kettőt súlyos, míg egy gyereket könnyű sérülésekkel vittek kórházba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!