Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csúsznak az utak, sok a baleset

2009.11.07. 15:07 Módosítva: 2009-11-07 23:23:17
Az elmúlt huszonnégy órában sok balesetről érkezett jelentés. Három ember meghalt, többen súlyosan megsérültek. A fővárosban cserben hagyta áldozatát egy autós, amikor a Mester utca és Könyves Kálmán körút sarkán elgázolta.

Valószínűleg a párás, ködös idő és a csúszós utak és a figyelmetlen vezetés miatt az átlagosnál több baleset történt országszerte a hétvégén. Szombat este Budapesten és Tatabányán is halálos gázolás történt.

A fővárosban a a Mester utca és Könyves Kálmán körút találkozásánál gázolt el egy autó egy, az úton újságot árulő 49 éves nőt. A sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az áldozat meghalt. A bordó autó sávváltás közben csapta el a nőt, majd elmenekült a helyszínről.

Tatabányán ittas vezető ütött el egy 65 éves tatabányai férfit, miközben egy kivilágított kereszteződésben akart átkelni az 1-es úton Tatabányán. A férfi életét vesztette.

Pénteken este két autó és egy BKV-busz karambolozott Budapesten, a XIV. kerületben. A Telepes és a Rákospatak utca kereszteződésében egy autós nem adta meg az elsőbbséget a 125-ös busznak. A buszsofőr elrántotta a kormányt, ezért nekiment egy szemből érkező autónak is.

Néhány órával később Csongrád megyében, a 43-as főúton Deszk közelében ütközött össze egy kamion és egy autó. Ketten sérültek meg, egyikőjük súlyosan.

Szintén pénteken este a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken egy sofőr valószínűleg nem az út- és a látási viszonyoknak megfelelően haladt, hátulról belehajtott egy parkoló buszba. A 39 éves sofőr meghalt, 19 éves utasa könnyebben megsérült.

Részeg sofőr, villogó terepjáró

Egy ittas sofőr okozott halálos balesetet Bács-Kiskunban. Az 55-ös főúton Tataháza és Felsőszentiván között leszaladt az útról, az utasa kiesett, és a kocsi alá került. A vezető kisebb sérülésekkel megúszta.

Szombaton hajnal egykor Budapesten az Alkotmány és a Honvéd utca kereszteződésében egy terepjáró és egy taxi karambolozott. Mindkét sofőr súlyosan megsérült. Az első vizsgálatok szerint a terepjáró vezetője jogtalanul használt megkülönböztető fény- és hangjelzést.

Mentőautónak ütközött egy kocsi Pest megyében az 51-es úton Dunaharaszti és Bugyi között. A mentőautóban a sofőr könnyebben, a mentőorvos súlyosan megsérült. A kocsiból egy súlyos és két könnyű sérültet kellett kimenteni.

DVETT20091107002

A sorozat délelőtt a fővárosban folytatódott: két autó karambolozott a XIII. kerületi Bulcsú utca és a Váci út kereszteződésében. Itt két felnőtt és egy gyerek sérült meg.

Cserbenhagyót keresnek

A 63-as úton Jánosmajornál egy bitument szállító kamion fordult keresztbe. Bár a szállítmány nem került az útra, a műszaki mentés idejére el kellett terelni a forgalmat.

Tolna megyében a 6-os és a 65-ös út kereszteződésében két autó karambolozott, egy ember súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg.

A rendőrség keresi azt a sofőrt, aki kora délután balesetet okozott a 11-es főúton Dunabogdány és Tahitótfalu között. Előzni próbált, de nem tudta befejezni a manővert. Visszasorolt, de közben nekiment a vétlen autósnak, aki emiatt átsodródott a szemközti sávba, és frontálisan összeütközött egy szembejövő autóval. Egy embert életveszélyes, kettőt súlyos, míg egy gyereket könnyű sérülésekkel vittek kórházba.