Igazi novemberi idő lesz a jövő héten

2009.11.08. 12:07
A jövő héten változékony időre van kilátás, eső, szél, köd, fagy, anpsütés, minden lehet, de alapvetően erősen őszies idő lesz.

Az előrejelzések szerint marad a kellemetlen őszi idő: az előttünk álló huszonnégy órában borult marad az ég, sokfelé várható további eső, zápor, keleten néhol zivatar. Hétfő estig aztán egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet, több-kevesebb napsütés is előfordulhat, északkeleten azonban felhős marad az ég, és ott további eső, zápor várható.

Lesznek helyek, ahol megélénkül a keleti szél, és hajnalban délen, délnyugaton foltokban köd is képződik. Hétfőn a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul.

A jövő héten változékony időre van kilátás. Eleinte viszonylag enyhe, de többnyire nagy nedvességtartalmú, később valamivel szárazabb, kissé hűvösebb levegő érkezik az országba.

Kedden és szerdán borult lesz az ég sokfelé esővel, az ország területének 80 százalékán jelentős mennyiségű, legalább öt milliméternyi csapadékkal. Csak a szerencsésebb vidékeken lesz némi napsütés csütörtök, péntek felé. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4, 9 fok között várható, pénteken akár gyenge fagyok is előfordulhatnak, kissé gyengül a nappali felmelegedés is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 11 fok között alakul.

A jövő héten melegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság, ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentrálóképesség. Általában kedvezőtlenek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei is. Eső, zápor miatt sokfelé kell vizes, csúszós útszakaszokra számítani. Többfelé párás lesz a levegő, ködfoltok is várhatók. Többfelé megélénkül a keleti, délkeleti szél.