Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Lövöldözés a székesfehérvári börtönben

Lelőtt egy fegyőr egy másikat a székesfehérvári börtönben hétfő reggel, fél hétkor, a szolgálatátadás-átvétel idején. A férfi miután szolgálati fegyverével megölte börtönőrnő társát, maga ellen fordította a fegyverét. Mindketten meghaltak.

A HavariaPress információi szerint a két börtönőr élettársi kapcsolatban volt, s a történtek hátterében egy magánéleti konfliktus áll, amit a férfi nem tudott feldolgozni.

szekesfehevarbv

A katonai ügyészség emberölés miatt indított vizsgálatot. A börtönben még tart a helyszínelés, azt egyelőre nem tudni, hogy miért lőtt az őr.

A fogvatartottak élete és biztonsága nem volt veszélyben, áll a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságának Indexhez is eljuttatott rövid közleményében. A lövéseket viszont több száz elítélt hallotta.

A Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet Székesfehérvári Objektumában a helyszínt biztosították, a történtek kivizsgálását a Budapesti Katonai Ügyészség, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága megkezdte, közölte a BVOP sajtóirodája.

Két éve késsel ölt egy féltékeny börtönőr

Korábban is történt már hasonló eset: 2007 augusztusában egy szegedi börtönőr féltékenységből 35 késszúrással ölte meg barátnőjét. A férfit egy évvel később 13 év fegyházbüntetésre ítélte. Ügyvédje azzal próbált érvelni, hogy védence hirtelen felindulásból ölt, de a bíróság ezt nem fogadta el, mert a 35 késszúrás már különös kegyetlenségnek számít.

A 27 éves F. Roland később azzal került be a hírekbe, hogy az ő cellatársa lett Zuschlag János, a bűnszervezet tagjaként, különösen nagyértékre elkövetett csalással gyanúsított korábbi szocilaista országgyűlési képviselő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!