Jenő
-3 °C
6 °C

Robbanás egy budapesti kórház raktárában

2009.11.09. 15:22 Módosítva: 2009-11-09 17:02:37
Egy vegyi anyagot tartalmazó hordó robbant fel a Neurológiai és Urológiai Klinikán. Senki sem sérült meg, a betegek kora este visszatérhettek az épületbe.

Robbanás történt a budapesti Neurológiai és Urológiai Klinika vegyi raktárában hétfőn délután.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese kérdésünkre elmondta: a VIII. kerületi Balassa utcai épülethez fél 3 körül riasztották a tűzoltókat. A polgári védelem veszélyhelyzeti felderítő szolgálata beazonosította az anyagot, feltehetően sósav és formalin keveréke robbant fel egy hordóban.

A levegőben mért anyagok alapján a szakemberek azt mondták, hogy a helyiségben kisebb tűz is volt.

Senki sem sérült meg, ezt Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője is megerősítette az MTI-nek.

Az épületszárnyban lévő betegeket egy szinttel feljebb költöztették, senki sem mehetett be az épületbe. A tűzoltók homokkal szórták be a helyiség padlóját, átszellőztették az épületet.

Major László, az egyetem biztonságtechnikai igazgatója nem sokkal 17 óra előtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a betegek visszatérhetnek az épületbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?