Még keresik a cserbenhagyó gázolót

2009.11.10. 18:43
Egyelőre nincs információ annak a kiskategóriás, bordó színű autónak a vezetőjéről, aki szombat este elgázolt egy 49 éves hajléktalan nőt, aki újságot árult a Mester utca és Könyves Kálmán körút sarkán, tájékoztatta az Indexet a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztája.

Az autós sávváltás közben ütötte el a terelővonalon álló gyalogost, aki a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A jármű vezetője segítségnyújtás nélkül hajtott tovább a helyszínről. Az autó több helyen megrongálódhatott: a jobb első részén, a motorháztetőn és a szélvédőn is, mégsem találják egyelőre a nyomát.

Budapest két kerületében, a VI.-ban és a XIII.-ban is tiltják "a piros lámpánál történő autóablak-tisztítást, a hírlapárusítást", de Szentendrén is hasonló szabályozást vezetett be az önkormányzat. Korábban egy szórólaposztogató fiatalt sodort el egy autós, azóta sokan láthatósági mellényt viselnek munka közben.

Nincs a BRFK-nak információja egyelőre arról az autósról sem, akinek a terepjárója szombat hajnalban karambolozott taxissal. Az esetről annyit tudni, hogy a terepjáró valószínűleg jogosulatlanul használt megkülönböztető jelzéseket, a taxis elméletileg védett útvonalon haladt.

Azt, hogy a megkülönböztető jelzést egyáltalán nem lett volna joga használni a sofőrnek, vagy egyébként használhatott volna, de az ütközéskor nem volt oka (joga) rá, egyelőre nem tudni. Az Index úgy tudja, hogy a terepjáró sofőrje nem rendőr volt.