Elfogták a tanyai lövöldözés gyanúsítottjait

2009.11.11. 13:14
Kommandósok fogtak el Kecskemét-Hetényegyházán egy nőt és két férfit. A csoportot azzal gyanúsítják, hogy szeptemberben egy üzleti elszámolás miatt sörétes puskával több lövést adtak le négy férfire egy Ballószög külterületén található tanyán.

A 23 éves és a 35 éves kecskeméti férfit, valamint a 18 éves kecskeméti nőt több emberen elkövetett, emberölés kísérletével gyanúsítják, mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A három gyanúsítottat egy ismerősük lakásán sikerült elfogniuk a kommandósoknak Kecskemét-Hetényegyházán, közölte Nyíkos Tamás főhadnagy. A három ember vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére rendezkedett be, rendre olyan ingatlant kerestek lakóhelyül, amely a tanyavilágban található és nehezen megközelíthető.

Jelenlegi albérletükből is távozóban voltak, amikor elfogták őket. Az albérletükben tartott házkutatáson, az egyikük ágyában egy gáz-riasztó fegyvert is találtak, nagyobb mennyiségű lopott élelmiszer mellett.

A sajtószóvivő hozzátette: a gyanúsítottak munkahellyel és legális jövedelemmel nem rendelkeztek, bűncselekmények elkövetéséből tartották el magukat.

A bűncselekmény szeptember 12-én történt. Az őrizetbe vett 23 éves férfi akkor a Ballószög melletti tanyán lakott. A tanyára egy üzleti elszámolás miatt négy ember érkezett. Közülük ketten bementek a tanya udvarára, ahol a most elfogott két férfi puskát fogott az érkezőkre.

Eközben egyikük élettársa, a 18 éves nő bezárta az érkezők mögött a kaput. A csapdába került két férfinek a kapun átmászva sikerült kijutni az autójukhoz.

A két férfi több lövést adott le közelről az autóban ülők felé. A sértettek elmenekültek a helyszínről. A sörétes lőfegyverből leadott lövések nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak a két meglőtt férfinek.