Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Piásan akart felszállni egy amerikai pilóta

2009.11.11. 09:56
A brit rendőrség vádat emelt kedden késő este egy amerikai légitársaság pilótája ellen, mert ittasan akart felszállni gépével a londoni Heathrow repülőtérről. A United Airlines nevű légitársaság 51 éves pilótáját hétfőn tartóztatták le, nem sokkal azelőtt, hogy beült volna a Chicagóba induló gép pilótafülkéjébe.

Az amerikai pilótát azzal vádolja a brit rendőrség, hogy a megengedettnél több alkohol volt a szervezetében, és így akart "repülési feladatok ellátni" - közölte a Scotland Yard. Azt nem tudni, pontosan mennyi alkohol volt a férfi vérében.

A brit törvények értelmében nem repülhet olyan pilóta, akinek véralkoholszintje átlépi a 0,02 százalékot, amely egy átlagos férfinél egy fél üveg sörnek felel meg - írta az AP amerikai hírügynökség. Erwin Vermont Washington egy 124 utassal teli gépet vezetett volna a tengerentúlra, és "közvetlenül a felszállás előtt" tartóztatták le - közölte a Heathrow repülőteret üzemelő társaság szóvivője, az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva.

A szóvivő elmondta, hogy a pilótát a légitársaság munkatársai jelentették a rendőrségnek. A United Airlines szóvivője elmondta, hogy nagyon szigorúan veszik az alkoholfogyasztást, a pilótát azonnal felfüggesztették, és együttműködnek a brit hatóságokkal. Erwin Vermont Washingtonnak november huszadikán kell megjelennie egy londoni bíróság előtt. Ha bűnösnek találják, két évig tartó börtönre valamint pénzbüntetésre számíthat - írta az AP.