Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Álrendőrök támadtak egy önkormányzati képviselőre Valkón

2009.11.12. 17:10 Módosítva: 2009-11-12 17:20:18
Tizenöt, magát rendőrnek mondó ember rontott rá egy családra szerda este a Pest megyei Valkón. Megfenyegették őket, a lakást feldúlták, majd szó nélkül távoztak.

Balázs Zoltán elmondta: egy rendőrségi kommandós ruhát viselő férfi és tucatnyi, civil ruhás társa berontott a Petőfi Sándor utcai családi házukba, majd a szobaajtókat betörve kutatni kezdtek, és azt kérdezték, kik vannak az épületben, "miért vannak ilyen sokan".

A magukat rendőrnek mondó férfiak többszöri kérésére sem voltak hajlandóak igazolványt mutatni, ezért hívta a rendőrséget. Az ismeretlenek megkérdezték, ki lakik az épületben, majd amikor erre választ kaptak, szó nélkül azonnal autóba ültek és távoztak.

Balázs Zoltán - aki 2002-től független önkormányzati képviselő volt a településen - közölte, hogy szerda este unokái és gyermekei voltak nála és a fellépés megrémítette őket. Miután értesítette a hatóságot, két járőr érkezett a valkói házhoz, azt követően ő feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi elmondta: soha nem került összeütközésbe a törvénnyel, ezért nem érti, miért jelentek meg nála rendőrök, és miért nem közölték, hogy mit vagy kit keresnek.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: ilyen intézkedésük nem volt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntekre ígért tájékoztatást.