Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Álrendőrök támadtak egy önkormányzati képviselőre Valkón

2009.11.12. 17:10 Módosítva: 2009-11-12 17:20:18
Tizenöt, magát rendőrnek mondó ember rontott rá egy családra szerda este a Pest megyei Valkón. Megfenyegették őket, a lakást feldúlták, majd szó nélkül távoztak.

Balázs Zoltán elmondta: egy rendőrségi kommandós ruhát viselő férfi és tucatnyi, civil ruhás társa berontott a Petőfi Sándor utcai családi házukba, majd a szobaajtókat betörve kutatni kezdtek, és azt kérdezték, kik vannak az épületben, "miért vannak ilyen sokan".

A magukat rendőrnek mondó férfiak többszöri kérésére sem voltak hajlandóak igazolványt mutatni, ezért hívta a rendőrséget. Az ismeretlenek megkérdezték, ki lakik az épületben, majd amikor erre választ kaptak, szó nélkül azonnal autóba ültek és távoztak.

Balázs Zoltán - aki 2002-től független önkormányzati képviselő volt a településen - közölte, hogy szerda este unokái és gyermekei voltak nála és a fellépés megrémítette őket. Miután értesítette a hatóságot, két járőr érkezett a valkói házhoz, azt követően ő feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi elmondta: soha nem került összeütközésbe a törvénnyel, ezért nem érti, miért jelentek meg nála rendőrök, és miért nem közölték, hogy mit vagy kit keresnek.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: ilyen intézkedésük nem volt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntekre ígért tájékoztatást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!