Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs felelőse a töki körhintabalesetnek

Több mint egy évi nyomozás és több szakértő kirendelése után nemrég bűncselekmény hiányában megszüntette a rendőrség a tavaly júliusban történt, 17 ember sérülését okozó töki körhintabaleset ügyét.

2008 júliusában a Pest megyei Tök településen, egy falunapon szakadt le egy körhinta. A balesetben tizenhét ember sérült meg.

Az elsődleges műszaki szakértői jelentések alapján tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás még tavaly nyáron. A hinta ott törött el, ahol egy korábbi javítást végeztek rajta.

DFUFE20080720107

Ugyanez a Fifi nevű játék volt, amelyik 1999-ben a Sziget Fesztiválon szintén leszakadt, akkor egy ember meg is halt.

Az ügyet egyszer már majdnem lezárták, de ügyészségi utasításra kiegészítő műszaki szakvéleményt kellett kérni. Újabb több hónapos várakozás után ez is elkészült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön úgy tájékoztatott, hogy az ügyet a kiegészítő szakvélemény alapján bűncselekmény hiányában nemrégiben megszüntették a nyomozást.