Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Bombával viccelt egy utas Ferihegyen

2009.11.13. 10:14
Viccelni akart, mégis komoly biztonsági intézkedések elszenvedője lett egy utas a Ferihegyi repülőtéren. A férfi ugyanis bombával viccelődött, mielőtt felszállt volna a gépre.

Egy utas a Brüsszelbe tartó gépre akart felszállni a Ferihegyi reptéren, amikor az átvizsgálásnál bejelzett a biztonsági kapu. A férfi erre azt az ironikus megjegyzést tette: "hát igen, mindig bombával utazott".

Egy nemzetközi repülőtéren egy ilyen jellegű kijelentés komoly biztonsági kockázatnak számít. A helyszínen lévő rendőrök ezért azonnal a motozó helyiségbe kísérték a férfit, aki alapos átvizsgáláson esett át.

Végül semmiféle robbanóanyagot nem találtak nála, közölte a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI). Eljárást ugyan nem indítottak ellene, a légitársaság azonban úgy döntött, hogy nem szállhat fel a Brüsszelbe tartó gép fedélzetére.

Az RRI közleménye azt is felidézi, hogy alig pár hete egy csongrádi férfi fenyegette meg a repteret tizenöt gép felrobbantásával. A rokkantnyugdíjas katona volt és elmaradt nyugdíjának folyósítását akarta így követelni. A férfi ellen közveszéllyel való fenyegetés miatt indítottak a rendőrök eljárást, az ügyészség azonban terrorcselekménnyel való fenyegetéssé minősítette át.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?