Bombával viccelt egy utas Ferihegyen

2009.11.13. 10:14
Viccelni akart, mégis komoly biztonsági intézkedések elszenvedője lett egy utas a Ferihegyi repülőtéren. A férfi ugyanis bombával viccelődött, mielőtt felszállt volna a gépre.

Egy utas a Brüsszelbe tartó gépre akart felszállni a Ferihegyi reptéren, amikor az átvizsgálásnál bejelzett a biztonsági kapu. A férfi erre azt az ironikus megjegyzést tette: "hát igen, mindig bombával utazott".

Egy nemzetközi repülőtéren egy ilyen jellegű kijelentés komoly biztonsági kockázatnak számít. A helyszínen lévő rendőrök ezért azonnal a motozó helyiségbe kísérték a férfit, aki alapos átvizsgáláson esett át.

Végül semmiféle robbanóanyagot nem találtak nála, közölte a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI). Eljárást ugyan nem indítottak ellene, a légitársaság azonban úgy döntött, hogy nem szállhat fel a Brüsszelbe tartó gép fedélzetére.

Az RRI közleménye azt is felidézi, hogy alig pár hete egy csongrádi férfi fenyegette meg a repteret tizenöt gép felrobbantásával. A rokkantnyugdíjas katona volt és elmaradt nyugdíjának folyósítását akarta így követelni. A férfi ellen közveszéllyel való fenyegetés miatt indítottak a rendőrök eljárást, az ügyészség azonban terrorcselekménnyel való fenyegetéssé minősítette át.